Tankar & reflektioner

Arkiverat webb & design

Jaha då va klockan 06.00 igen och det var dags att stålsätta sig och tillbaka till normernas paradis. På med dina tråkiga beigea byxor och din intetsägande skjorta, för stick inte ut, för all del, stick aldrig ut. Det kommer du få ångra. Säg nu de rätta orden, uttryck dig på rätt sätt så ingen tycker du är konstig, säg hellre en klyscha för mycket än ingenting. Bli inte för uppspelt eller exalterad över något om du inte vill att skämten skall handla om dig. Snacka gärna skit om andras beteenden och påpeka dina medarbetares ”brister”. Det kan vara hur litet som helst, bara det är nånting, så vi kan skapa en form för hur man skall vara.

Då var det fredag, champagnefredag, och vi tar oss till ännu en dimension av yta. AW:n börjar likna en testosteronstinn fotbollsplan utan reflektioner och vi kan äntligen säga precis vad som helst utan att bli ifrågasatta. Ett ord till om chokladmassagen eller tandblekningen som gjordes i helgen och jag lovar att jag skjuter mig själv.

Se till och stålsätt dig och stäng av dina känslor, så du klarar en dag till bland normernas förespråkare och de vita männens ”skämt”, som nu även spritt sig till övriga medarbetare som spelar med så gått det går eller håller de verkligen med? Inget jag någonsin kommer få reda på, för de vill också passa in i mallen, så håll i dig krampaktigt kring ölglaset och nicka instämmande med ditt mest falska leende så ska du se att allt ordnar sig.

Världen syns mer och mer på låtsas, finns det verkligen inget som är på riktigt längre?