Sidoprojekt

Tillfredställelsen i att förverkliga mina ideér

Att förverkliga mina designideér har blivit en självklar del vid sidan av mina klientjobb. Inspiration och grafiska ideér kan komma från alla möjliga håll och ofta skapar jag utan mening eller självklart användningsområde, men det får mig att vilja testa mina begränsningar ytterligare.

HEX to RGBA converter for CSS junkies är ett verktyg som omvandlar ett hexadecimalnummer till rgb-värde. Allt som oftast behöver jag göra om ett hexnummer till rgb för att kunna använda alphakanalen till att göra ett objekt genomskinligt. Det som skiljer detta verktyg från de som finns, är att jag skriver ut hela CSS-deklarationen för rgb-värdet plus alphakanalen, sen är det bara att kopiera.

Brand Assets & Guidelines är en samling länkar till företags grafiska riktlinjer. Jag har sammanfört de största eller mest förekommande sociala medierna och andra internetbaserade företag. Vad är det för grafiska riktlinjer som gäller vid användning av ett visst företags logotyp eller vilken är företagets officiella färgkod? Med hjälp av Brand Assets & Guidelines har jag gjort detta letande lite smidigare.

Att göra en frågesport på nätet är nog ingen bra idé då svaren oftast finns en flik bort. Men kunde inte låta bli att försöka mig på det. Det här är mitt quiz-koncept.

Idén av att skapa mitt första bloggverktyg väcktes inte efter en törst av att få skriva, utan snarare nyfikenheten av att få skapa någonting nytt och en idé över hur jag skulle vilja att en blogg var utformad. Så det var egentligen det visuella utformandet och funktionaliteten på bloggen som drev mig till att börja skriva upp mina Tankar & reflektioner.

Här följer en lista på andra småsaker jag byggt genom åren: City Generator, MyWidgets, Weather Control, My Clocks, Color Name to Hexadecimal, The Iphone Typing Bubble, Mina Bokmärken, Månadens räkningar, Mat

David Malmsten

Det är jag som driver Arkiverat. Jag är utbildad webbredaktör med en examen inom kommunikation (Web Content Manager and Designer). Jag har ett stort intresse för typografi och all form av frontend design. Jag har ett förflutet som bagare och självutnämnd rockstjärna och är beroende av CSS-animationer och Lapsang Souchong. Vill du veta mer är det bara att skicka mig ett mail.